Waarom trek ik me alles te veel aan | Jo-La online coaching

5 Tips om je minder aan te trekken
van wat een ander van je vindt

‘Ik trek me alles altijd te veel aan…’

Het is een veelbesproken onderwerp tijdens de TRIP-trajecten.

 

Misschien heb jij er ook wel last van…

 

Je collega roept onbedoeld iets naar of over je en jouw hele dag is verpest omdat je het maar niet los kunt laten. Je voelt je aangevallen en je buik is één grote wirwar van ‘rondrazende emoties’ en de gedachten in je hoofd buitelen maar over elkaar.

Hoe je ook je best doet, je kunt het maar niet loslaten.

 

Krijg je rust en balans weer in je systeem met de volgende tips:

 

1)      Accepteer wie jij bent voor de volle 100%. Wanneer je dat kunt, maakt het niet uit wat de ander zegt, het zal je niet meer raken omdat er geen emotie van een laag eigenwaarde beeld geraakt wordt.

 

2)      Op het moment dat de emotie toch geraakt wordt, ontdek dan welke emotie het is en neem de tijd om de emotie toe te laten en te voelen. Druk de emotie niet weg, er gebeurt niets meer dan dat je de emotie voelt. Op een gegeven moment zul je merken dat de emotie verdwijnt.

 

 

3)      Besef je dat de ander het zegt vanuit zijn of haar perspectief. Het zegt volkomen niets over jou, maar alles over die ander.

 

4)      Leef in het nu, in het moment. Alles wat is, is wat er nu is. Besef je dat je gedachten slechts je emoties omzetten in woorden. Wanneer je gedachten de overhand nemen en je jezelf daarin kwijt raakt, denk en voel dan aan je voeten. Of focus je op een diepe ademhaling in je buik.

 

 

5)      Besef je dat het enige wat een emotie wil is gevoeld worden. Door de emotie volledig te voelen en toe te laten verdwijnt hij uit je systeem. Elke emotie die je niet wilt voelen en als het ware weg drukt sla je op in je energetisch systeem en zal elke keer wanneer die emotie weer opnieuw geraakt wordt in een andere situatie mee triggeren. Door je emoties niet te voelen, maar weg te drukken wordt de pijn alleen maar groter en erger.

 

Weet dat het doorbreken van een oude manier waarop je de dingen altijd hebt gedaan tijd nodig heeft. Wanneer het je niet in één keer lukt geef dan niet op. Je kunt elk moment weer opnieuw beginnen met je nieuwe manier van omgaan met je emoties en gedacht.

 

Wanneer het je lukt dan verandert uiteindelijk de gedachte ; ‘Ik trek me alle te veel aan…’  in   een ‘I don’t give a f*ck’- mentaliteit. 

Heb jij het e-Book TRIP al gelezen?

Schrijf je  in op mijn maillijst voor tips en tricks over meer innerlijke rust en je krijgt het TRIP e-Book van mij kado.

         

      

De TRIP-community is mijn Facebookgroep, waar ik veel inspiratie, tips en tricks deel.

Ik zou het supertof vinden wanneer je je aanmeldt. Zie en spreek ik je daar?

Liefs, Jolanda